Wacken Metal Battle semifinale, Trondheim

Info:

Sted:
Dato: Skribent:Fotograf: Bilder:
Blæst, Trondheim
04.04.08

Roar Brattås  & Kenneth Staurset Fåne

Kenneth Staurset Fåne
klikk her...

Omtale:

 

I regi av Zone ble det Wacken Metal Battle midtnorsk semi-finale her i Trondheim og alt lå til rette for at det skulle bli en kveld med mye forskjellig musikk. Hele 8 band hadde meldt seg på og de fikk ca. 20 minutter til å overbevise publikum og juryen. Juryen besto i år av godt etablerte folk fra metalmiljøet her i Trondheim. Disse var: Helle Stenkløv (programleder i studentradio-programmet Hammartid), Rune Grande (redaktør i webzinet Eternal Terror), Torstein D. Parelius (gitarist, Chton), Ida Haukland (vokalist og bassist, Triosphere) og en fyr med navn Sven (som jeg ikke vet noenting om desverre).

Orpheus åpner konserten med brask og bram, en vakker frontfigur med en vakker stemme setter fint stemningen. Selv om publikum fortsatt var i sterkt undertall, la ikke det noe hinder på bandets fremførelse. Orpheus er et heavy metal band med kveldens eneste kvinnelig vokalist.

Yezidi fortsetter showet, de ligner en smule på gamle In Flames, men er litt mer vridd i retning av harcore-sjangeren. Sceneshowet er bra og det er høy energi blant bandet igjennom hele settet.

A Fixed Opportunity tok både tempoet og stemningen ned et par hakk, kanskje et par hakk for mye. Det hele ble raskt ganske kjedelig. Bandet er ikke dårlig, men de passet ikke helt inn på denne konserten, vokalen trekker også resten av bandet kraftig ned. A Fixed Opportunity er nærmere rock enn metal.

Beg for Fire drar raskt opp tempoet igjen, helt vill riffing og fengende musikk som egner seg ypperlig live. Vokalisten var også kjapp i kjeften og kunne minne om en James Hetfield på speed. Thrash metal fra en av sin bedre sider.

Da Pica Fierce entret scenen begynte publikum å øke radikalt i størrelse og stemningen vokste fort igjennom mengden. Pica Fierce (dessverre med en gitarist for lite), spilte en heftig blanding av thrash og death. Uheldigvis ble lyden litt grøtete under soloene på grunn av mangelen på en andregitar.

Electric Sheriff var det sjette bandet ut og spilte god gammeldags Rock’n Roll, grei musikk som holdt liv i mengden, som nå begynte å bli veldig giret. Det er derimot uvisst om dette var på grunn av alkoholen eller musikken. Electric Sheriff skilte seg uansett verken særlig negativt eller særlig positivt ut fra de andre bandene.

Talrusha var definitivt kveldens mest tekniske og progressive band, i motsetning til A Fixed Opportunity var Talrusha både heavy og fengende. Vokalisten gjorde veldig lite ut av seg, men sang helt greit. Publikum var veldig med i starten, men så ut til å bli kastet litt av når de heftigste taktskiftene kom inn.

Publikum, som nå begynte å minke i størrelse igjen, gikk totalt berserk da No Dawn begynte å spille. Sjangeren var brutal dødsmetal, som publikum tydeligvis var ganske gira på. Det kan også hende at de bare var så stupfulle at de ikke brydde seg om hva som ble spilt oppe på scenen. Det gjorde i alle fall ikke han som klatret opp på scenen og, etter å ha vrælt litt sammen med vokalisten, tok en fryktløs stagedive, heldigvis (eller uheldigvis?) ble han tatt vel i mot av et undrende publikum.

Uansett mye variert og vi må si det var et høyt nivå på alle som spilte. Noen skilte seg ut, andre ikke. Uansett klokken 02.00 kunne Jan Roger Pettersen i Zone annonsere at Pica Fierce gikk videre til semifinalen her i Trondheim. Vi i Icon hadde kanskje tippet på noen andre som vinnere, men vi vet at Pica Fierce har bedre studiomatriell enn de andre denne kvelden, så jeg vet ikke helt hva som telte for publikum. Uansett en bra jobb å vinne med en gitarist for lite synes vi. Gratulerer!

Her er hvertfall våres favoritter:

Roars favoritt: Talrusha
Kenneths favoritt: Beg for fire

Om du vil sjekke ut vinneren Pica Fierce fra Kristiansund så kan du gå inn på følgende link:
www.picafierce.com

Den 9. mai er det dags for finale også her på Blæst i Trondheim og vinnerne fra hele landets semifinaler vil stille opp. Disse bandene er videre til finalen: Pica Fierce (Trondheim), Hellish Outcast (Bergen), Illusion (Oslo/Jevnaker), Lowdown (Stavanger) og Destined (Tromsø).

En oppfordring til publikum, still opp så tidlig som du kan for dette blir en festkveld du sent vil glemme.