Raging Speedhorn - Intervju og konsertanmeldelse

Info:

Sted:
Dato: Skribent:Fotograf: Bilder:
Maiden, Oslo
09.02.08
Nils Thomas Haugen
Nils Thomas Haugen
klikk her...

Intervju og konsertomtale:

 

 Intervju:

Etter å ha ventet i baren på Maiden i en halvtime kom endelig Gaz, som er manager for Raging Speedhorn og tok meg med backstage for å snakke med Kev som er vokalist og Gordon som spiller trommer. Gordon har vært med i bandet siden starten i 1998 mens Kev bare har vært med de siste to årene. Fire album har det blitt på nesten ti år, og albummet "Before The Sea Was Built" som kom ut i fjor er den nyeste utgivelsen. Raging Speedhorn har hatt en del utskiftninger, deriblandt vokalist og gitarist. Både Kev og Gordon mener de er et mye sterker og bedre band nå.

Dette er siste konsert på Skandinaviaturnèen. Hvordan har turen gått?
- Det har vært kjempegøy. Vi har spilt på små klubber i Danmark, Sverige og nå Norge. Vi har spilt for et annerledes publikum enn vi er vant til siden vi spiller med punk/hardcore gjengen i Victims fra Sverige. Konsertene har vært veldig intime, og da får man en helt annen kontakt med publikum enn på større konserter.

Albumet "Before the sea was built" er deres nyeste utgivelse. Hva er anderledes på denne plata i forhold til de andre tre?
- Albumet er generelt mer punka, samtidig som vi har blitt mer voksne. Vi har jo også ny gitarist og vokalist på plata, og da blir lyden automatisk anderledes enn de forrige platenene. Vi har lekt oss en del med nye lyder og resultatet har vi blitt superfornøyd med.

Navnet "Raging Speedhorn" høres veldig tøft ut og det er veldig beskrivende for hva slags musikk det er. Hvordan kom dere på dette navnet?
- Navnet kommer av et fenomen som skjer hvis man tar en blanding av amfetamin og viagra. Da kan du løpe rundt som en tulling med konstant ereksjon i flere timer. Det var manager Gaz som kom navnet. Det meste av dopbruken har vi lagt på hylla, men vi drikker fortsatt store mengder alkohol når vi er på turnè. Det er jo gratis....

Hva slags musikk hører dere helst på selv?
- Det går mye i hardcore og punk, men alle medlemene i bandet har vidt forskjellig musikksmak. Kev mener at det eneste medlemmet i bandet som ikke har musikksmak er Garreth.

Hva med turnèring framover? Skal dere gjøre noen festivaler i sommer?
- Vi har sendt masse forespørsler, men har ikke fått noe særlig svar ennå. Vi håper på å få spilt så mye som mulig i sommer. Vi skal først på Europaturnè i april så får vi se hva som skjer med festivaler i sommer. Vi var nylig i USA og varmet opp for Nile på deres turnè. Der var publikum drittsekker og stod mye med ryggen til og viste finger til oss når vi spilte. Dette gjorde bare at vi spilte enda hardere og høyere: Vi håper på en USA tur der vi er headlinere snart.

Etter at intervjuet var ferdig kom manager Gaz bort til meg og fortalte at de nå var booket til Hovefestivalen i juni. Så de som vil oppleve en sykt fet konsert på Tromøya bør bestille billett nå.

 

 

Konsertomtale:

Maiden tar ca 200 publikummere, men da Raging Speedhorn gikk på scenen var det nok ikke flere enn 80 stykk som hadde møtt opp. Synd for de som ikke var der må jeg vel si, for dette er noe av det gøyeste jeg har vært med på.

Når 6 sinna engelskmenn står sammen på en så liten scene er det nesten nødt til å bli bråk. Med to gitarister og to vokalister som har glemt å ta ritalinen sin lagde de et spetakkel fra første stund. Medlemmene i bandet ser veldig forskjellige ut, både i fremførelse og utseende. Noen ser ut som Oslohipstere fra det sene nittitall og noen ser ut som om de har mer peiling på å fikse dataen din enn å spille rock. Det at alle er så forskjellige og lite tilgjorte ble for meg veldig forfriskende. Når man hører på musikken skulle du tro at de var svartkledde og fulle av tattoveringer hele gjengen, men det er de altså ikke.

Det var altså ikke mangel på engasjement fra bandet denne kvelden. Publikum derimot var ganske slappe og stod mest og drakk øl bakerst i lokalet. Grunnen til dette er vel at Raging Speedhorn ikke har noe særlig navn i Norge, og at Oslopulikummet er generelt veldig tafatte.

Det eneste jeg har å å klage på er at konserten var noe kort. De spilte vel ikke lenger enn 30-40 min. Men de gav alt hele tiden og leverte en fantastisk bra konsert.

Etter å ha pratet med guttene i bandet både før og etter koserten vil jeg påstå at de er det hyggeligste hardcore bandet jeg har møtt.