Molde Metalfestival dag 1

Info:

Sted:
Dato: Skribent:Fotograf: Bilder:
Gamle Kulturhuset, Molde
30.05.08
Kenneth Staurset Fåne
Pia Farstad Eriksen
klikk her...

Omtale:

 

Solen skinte over Romsdalsfjella og det skulle vise seg at det var noe annet en skulle gjøre fredag 30. mai enn å betrakte dem. Det var nemlig tid for Molde Metalfestival nummer to og i år var festivalen utvidet til to dager. Publikum skulle få overvære 15 band, både lokale band og langtreisende band. Noen band spilte her i fjor, andre er helt nye for festivalen. Jeg og fotografen var på plass en drøy time før førsteband gikk på og etter avtale fikk vi intervjue Compact Dicks, et hardrockband som skulle spille. Intervjuet vil bli lagt ut senere. Etter det var det tid for god musikk og morro.

Ishamael
Første band ut på årets Molde Metalfestival var det lokale bandet Ishamael. De spilte på festivalen i fjor og jeg må nok si de ga mer inntrykk på meg da enn i år. Ishamael spiller fortsatt black metal som høres veldig ”old-school” ut og den paranoide melankolske stemningen som var på noen låter og marsjtaktene var det som skilte seg bra ut. Mye av det som jeg savner er tydligere gitarer, mer variasjon vokalmessig og bedre lyd. Låtmessig var det ikke så verst, men det kunne bli litt bedre om det jeg savnet hadde vært der.

Cephire
Jeg trodde dette bandet ble uttalt annerledes, men det gikk faktisk opp for meg under konserten at det ble nemlig uttalt ”Kefir” og det i seg selv kan vel neppe forbindes med metal. Cephire er fra Kristiansund og de spiller noe som ligner litt på Motorhead og Volbeat iblandet masse thrash/heavy metal. Sjangeren kan man gjerne kalle ”thrash`n`roll” for det svingte virkelig fra disse gutta. Hele settet var bra, men det kunne vært litt mer variasjon da jeg syntes det ble litt ensformig. Mikrofonen poppet litt under konserten, noe som ikke tar seg veldig bra ut.

Compact Dicks
Som sagt så fikk undertegnede et intervju med disse gutta før festivalstart og de sa da at de spilte hardrock med hårspray. Det kunne man fort skjønne da bandet dukket opp på scena. Maken til 80-talls klær og make-up tror jeg neppe jeg kunne tippet det skulle bli på forhånd. Det skulle bli spennende å se hvordan metal-publikumet skulle ta imot dette bandet, da det var en helt annen sjanger som egentlig var ment for festivalen. Min spenning så ut til å ta stopp da publikum ivrig var med på dette fyrverkeriet av en konsert. Selv om vokalist Jack Boner ikke var fullt så heldig med alle skrikene sine eller teksten på Judas Priest-coveren ”Breaking the law” så gjorde ikke det så mye på helheten. Uansett var dette et band som skapte liv og stemning blant publikum. Brannalarmen gikk midt under ”Breaking the law”, men bandet fortsatte låta igjen så fort man kunne komme inn igjen.

Harsk
I hvilket sjangerland vi skal plassere Harsk i vet jeg sannelig ikke. Musikken deres kunne minne om psykedelisk rock fra 70-tallet, progrock, noe Black Sabbath, litt doom og litt annet som jeg ikke klarer å sette ord på. Bandet virket veldig rutinert ut, både scenemessig og i teknisk utførelse. Jeg ble mest imponert over instrumentalen som ble spilt (husker ikke navn), selv om ingen av låtene med vokal var noe å klage over. Bandet skal også spille på Raumarock i år, så jeg ber alle som kan stille opp der å støtte dette bandet.

Pestifere
Mystisk, teatrikalsk og ekstremt er hva jeg har notert meg under konserten med Pestifere. Konserten begynner med at en skummel skikkelse bærer et timeglass ut på scena før han forlater scena for igjen å komme tilbake to ganger til under konserten. Bandet får merkbart bra respons fra publikum og det har de all grunn til å få. Bandet spiller hardt, brutalt og på en låt så roet alt seg ned og det hele blir litt progressivt og litt jazza. Bandet har en god trommis som imponerer meg,  men uheldig med lyden på et par låter ødelegger litt. Ellers så synes jeg musikken deres er imponerende bra og jeg gleder meg til å høre mer på hva som kan komme fra den kanten i fremtiden.

Violated
Dette bandet så jeg på samme festival i fjor og likte det jeg hørte da. Bandet har en eksentrisk vokalist som gir publikum full pine når de kommer i gang. Jeg syntes kanskje de var litt anonyme i fjor, men i år slipper de seg litt mer løs. Publikum lager liv og medlemmer fra bandet The Sickening og Cephire hopper opp på scena og lager sprell. Violated leverer sin heavythrash med stil og jeg synes hvertfall bandet har noe å komme med.

Yezidi
Litt lite publikum dukket opp når Yezidi entret scenen. Det så ut som at alle hadde dratt etter at Violated var ferdig og det er litt skuffende da Yezidi ikke er et bandnavn som en bør la være å sjekke ut. Yezidi spiller headbanger-vennlig musikk som er veldig drivende, men for min del så skulle jeg ønske meg litt bedre melodier. Riffene blir liksom litt for ordinære. Men dødsmetallen til Yezidi er til å anbefale om du liker hurtig nesten hardcore-lik dødsmetall.

Da var første dag av Molde Metalfestival og mange band imponerte meg med sin musikk. Publikum derimot imponerte meg ikke noe særlig. Det var ikke så mange som kom og jeg syns det er litt synd da så mange gode band kommer for å spille metal i Molde. Nå er ikke Molde verdens navle når det gjelder metal, men jeg skulle ønske det var litt flere folk som kom. Uansett så laget de som var der liv og jeg er veldig fornøyd med hva som ble presentert på scena, en lett blanding innen for metal.