Miksha + MLGF


Info:

Sted:
Dato: Skribent:Fotograf: Bilder:
Storås Utested, Trondheim
03.04.08
Terje Rustestuen
Bjørg Udahl
klikk her...

Omtale:

 

Mitt første Storåsbesøk ble noe amputert, noe som er litt synd, da kvelden tegnet til å bli en veldig god en.

Men dette var ikke nok til å ødelegge kvelden, ikke på noen måte. Jeg ankom Storås og møtte opp med fotografen, og vi entret det kjente utestedet. Vi stilte oss i kø, som seg hør og bør, og da det ble vår tur sa vi med selvsikker røst: «Hei, vi kommer fra Icon Music Mag. Vi er på gjesteliste for konserten i kveld». Men den gang ei, så enkelt var det ikke. Dørvakta visste ikke om noen besøkende fra Icon Music Mag i kveld, men mente at kanskje noen andre visste om dette? Vi gikk ut igjen i Dronningens gate, og etter noen nervepirrende (okay, de var ikke SÅ spennende) minutter og en kort telefonsamtale med Kenneth, fikk vi rede på navnet til personen som hadde gitt oss gjesteplass. Dette fortalte vi dørvakta, og saken var da heldigvis helt grei.

Vi kom inn på Storås, og for de som ikke har vært der før anbefales det. Jeg har som sagt kun vært der en gang, i forbindelse med denne konserten, men jeg tror også stedet lever opp til sitt rykte om et bra utested. Det var stilig innredet, og med dobbel bar og til og med en peis, så det burde det være duket for god stemning her i de sene timer. Vi stilte oss opp i passende avstand til scena, og det tok heldigvis ikke lang tid før kveldens første band gikk på. Jeg vil gjerne nevne musikken bandet har valgt som intro, det glitrende stykket «Lux Aeterna», mest kjent fra filmen «Requiem for A Dream». Smakfullt!

Support denne kvelden var Trondheimsbandet MLGF, som spiller metalcore, eller «trøndercore» som de markedsfører seg selv som. Skjønt, uttrykket har helt klart forandret seg siden forrige gang de spilte inn noe (de er for tiden i gang med en split-ep med et annet Trondheimsband, GIN). Denne kvelden disket de opp med musikk som sjangermessig var mer en blanding av thrash, black metal og deathcore, men uten å ha mistet fokuset på gode melodier. Settet sparket fra seg helt fra start, og gutta ga meg lysten på å skaffe meg et eksemplar av den kommende ep'en. Bandets vokalist, Fredrik, hadde blitt så klart blitt syk for noen dager siden (alle som synger i et eller annet band vet godt hvor typisk det er med en skikkelig forkjølelse rett før et gig), men bandet hadde heldigvis fått god hjelp av vokalisten i GIN, Peter Bains. Han gjorde en god jobb, både på den vokale siden og som energibunt. Langt mer enn godkjent fra MLGF denne kvelden altså.

MLGF gikk av, og mens vi venta på Miksha, kom jeg i snakk med en fyr som holdt på å velte meg under MLGF sitt sett. Han unnskyldte seg masse, og snakket om at det var litt vanskelig å digge og la seg rive med samtidig som man filmet. Han viftet med et kamera og virket åpenbart veldig lei seg, enda jeg virkelig ikke hadde noe problem med det som hadde skjedd. Vi snakket om konserter og andre band vi likte og konseptet med moshpits, og det hele var bare et veldig godt eksempel på hvilken fantastisk ting musikk er, hvordan det bringer sammen mennesker som i utgangspunktet kanskje aldri hadde møtt hverandre. Plutselig var det tid for Miksha, og vi kastet oss rundt for å få gode plasser under settet. Dette var andre gang jeg så Miksha, og de gjord en like god figur denne kvelden. De åpnet hele greia med en låt som minner om deres egen «Locomotive», altså en som går rett på sak helt fra start, og de fikk opp stemningen i løpet av sekunder. Det var moshpits i gang blant publikum i løpet av andre låt, og hele settingen var bare herlig. Halvveis i fjerde låt måtte jeg dessverre dra siden jeg måtte rekke en buss, og jeg fikk beklageligvis ikke med meg mer av konserten. Men skal jeg uttale meg på grunnlag av forrige gang jeg så bandet så regner jeg med at kvelden ble en upåklagelig oppvisning i norsk industrial metal.