Email-intervju med Machinemade God

Av: Kenneth Staurset Fåne

 
Hva er historien bak Machinemade God?
- Machinemade God: Vi startet i slutten av 2003 4-manns band og hadde vår første konsert i 2004. Seks måneder etter denne konserten spilte vi inn en 4-spors demo som fikk oss til å ende opp hos Metal Blade Records. Vi ga da ut vårt debutalbum ”The Infinity Complex” i 2005 og dro på Europa-turnè sammen med Evergreen Terrace der vi spilte på noen festivaler. Etter noen lineup-bytter dro vi videre på en liten headline-turnè i Tyskland. Når vi kom hjem begynte vi å fokusere på låtskriving og nå er vi her da, med vårt nye album ”Masked” klare for å erobre verden!

 
Fortell da om hva en musikkelsker kan vente seg av å kjøpe denne nye plata deres.
- MG: For det første kan kjøpern vente seg tunge og raske låter med en hel haug av gode melodier, men ikke gjennomsnittelig metalcore-greier... De som allerede kjenner til vårt første album vil nok merke en god del forskjell mellom disse to albumene, for dette er nytt og spennende. Vi har blitt mer voksne når det gjelder låtskriving og vi har prøvd ut en del nye ting, som orkester og ren-vokal. Forvent det uforventelige...

 
For våre lesere som ikke har hørt noe av dere før, hvordan var debutalbumet deres?
- MG: Det var et veldig energisk album, ganske brutalt og rått.

 
Hva er den største forskjellen mellom debuten og ny-skiva deres?
- MG: Lyden er selvsagt forbedret. Våre tekniske ferdigheter er på et høyere nivå og låtene våre er lettere å like og i tillegg som sagt låtskrivingen har blitt mer voksenere.

 
Når det gjelder låtskrivingen. Hva handler låtene om? Er det noen dypere meninger i dem eller er det bare låttekster som passer inn i sjangeren og høres kult ut?
- MG: Låtene våre har en mening. Noen er mer personlige enn andre, men er allikevel tilgjengelig for alle der ute. Det handler om å takle hverdagen og alt vi må gå igjennom.

 
Når dere er ute å turnerer, er det mange som kommer å ser på dere?
- MG: Å spille konserter er det beste med å være med i et band. Den viktigste tingen er å opptre foran publikum og lage liv. Våre konserter pleier å være vel befolket, kommer helt ann på hvor vi spiller hen.

 

Det har blitt en del bands som spiller nettopp den sjangeren som dere spiller. Hvilke band ser dere opp til?
- MG: Egentlig så er det mange bands vi ser opp til, men jeg må nesten nevne Misfits og Iron Maiden som to av de viktigste. Vi har jo lenge likt Bleeding Trough og Killswitch Engage også.

 
Det har ikke gått mye tid mellom de to albumene deres, betyr dette at dere har mange ideer eller at dere er veldig produktive og spiller inn alt dere kommer på, bra eller dårlig?
- MG: Vi spiller aldri inn noe vi mener er dårlig. Så vi er vel ganske kreative og har en god flyt.

 

Hva synes dere om folk som laster ned musikken gratis, istedet for å kjøpe musikken i butikken? Taper et band som dere mye på dette eller er dette en sak som er ”hypet” opp i media de siste årene? Jeg spør dere siden dere er et relativt nytt band og har ikke solgt så mye som for eksempel Metallica, Iron Maiden osv.  Er det lett å tjene penger på musikken for tiden, eller må dere slåss?
- MG: Vel, vi synes det er helt greit å laste ned et album for å høre på det og hvis du ikke liker det hvorfor sløse vekk pengene på det? Men hvis du liker det du hører så burde man kjøpe albumet på den lovlige måten. Dette er fordi de fleste band trenger generelt de pengene som kommer inn fra musikksalget. Vi taper penger på alle som laster ned musikken illegalt, men som sagt så er det ikke noe farlig å laste ned for å høre, så etterhvert kjøpe hvis man liker det.

 
Noe til slutt dere vil si til våre lesere?
- MG: Takk for intervjuet og takk til alle som sjekker ut skiva vår. Støtt opp om den lokale metal-scenen og selvfølgelig få med deg oss live om du har mulighet til det noen gang.