Intervju med Krakow

Info om Krakow

Medlemmer:
Startet:
Utgivelser:Nettsider:

Kjartan Grønhaug - gitar
Renè Misje - gitar/vokal
Frode Kilvik - bass/vokal
Christopher Swahn Zibell - trommer

 2005Dusty Roads EP (2007)
www.krakowrocks.com
www.myspace.com/krakowband

Intervjuet:

 

Etter min mening så er bandet Krakow noe alle og enhver bør få med seg live. Bandet har ikke holdt på i så mange år, men på scenen ser det ut som de har spilt med hverandre i 20 år minst. Krakow ble til i 2005 og har siden den gang spilt stonerpreget metal. Første gang jeg hørte Krakow var på Molde Metalfestival i 2007 der de leverte et fyrverkeri av en konsert som jeg tror ga de fleste i salen bakoversveis. Krakow spilte også på årets Molde Metalfestival og jeg fikk et par ord med vokalist/gitarist Renè Misje og gitarist Kjartan Grønhaug.

Icon Music Mag: Hvordan syns dere konserten gikk?
Renè Misje: Jeg syns det gikk veldig dårlig, vi hadde kjempeuflaks. Det røyk strenger på tre gitarer.
Kjartan Grønhaug: Det var gøy å spille, men i dag var det en litt tung dag for oss. Verden går i mot oss.

Icon Music Mag: Hvordan var det å spille i Florø (dagen før Molde Metalfestival)?
Kjartan Grønhaug: Det var kjempegøy. Det var en helt annen greie da, spilte på en pub med ingen lys, men det ble fest av det og.

Icon Music Mag: Hva har skjedd det siste året?
Renè Misje: Det har skjedd masse. Forrige gang vi spilte på Molde Metalfestival var trommisen vår ny og vi har forandret oss ganske mye stilmessig. Du har jo hørt på ep`n (Dusty Roads) og vi låter jo ganske annerledes nå. Vi har bare med en låt fra ep`n med på settet nå. Vi har spilt veldig mye og vi har også utviklet masse nytt materiale og skal snart i studio å lage plate. Nå skal vi også videre på Europaturnè med Enslaved og Stonegard.

Icon Music Mag: Det må jo være stort?
Renè Misje: Ja, vi er utrolig fornøyd med det altså.

Icon Music Mag: Hvordan fikk dere til det?
Kjartan Grønhaug: Vi kontaktet Ivar Bjørnson angående om han var interessert i å være produsent av vår kommende plate, og det sa han ja til. Så det er gjennom bekjentskap med Enslaved og Ivar Bjørnson vi har fått det til. Og det må jeg si vi er kjempefornøyd med.

Icon Music Mag: Hva er den største forskjellen mellom debutep`n deres og deres kommende plate?
Kjartan Grønhaug: For det første vil det bli en helt annen produksjon, vi skal ikke gjøre det selv som vi gjorde med ep`n. For det andre så vil det bli et helt annet lydbilde, mye tyngre og dystert. Men samtidig vil vi beholde litt av soundet vi startet med. Mindre rock og mer metal, enkelt og greit.

Icon Music Mag: Blir det mer eller mindre stoner i musikken deres framover?
Kjartan Grønhaug: Jeg vet ikke hvor mye stoner det er i oss lengre, det er vel mer drone og metal.

Icon Music Mag: Tilbake til turnèn, hva ser dere mest fram til?
Renè Misje: Å komme hjem! Nei, det blir nok det å spille og få erfaringen. Det er jo da man får vite om det er dette man skal drive med. Vi kommer forhåpentligvis til å bli veldig gode av å spille hver dag i to måneder.

Icon Music Mag: Hvor mange land skal dere være innom?
Renè Misje: Vi skal spille i 18 land.
Kjartan Grønhaug: Å det er jo godt å vite at vi reiser sammen med Enslaved som har reist så mye og erfaringen vi får av det er jo et stort pluss.

Icon Music Mag: Noe som dere helt til slutt har lyst til å si til Icon Music Mag`s lesere?
Renè Misje: Det er bare å følge med.
Kjartan Grønhaug: Det blir spennende og vi gleder oss veldig til å få ferdig platen og få presentert den. Når det blir vet vi ikke.

Icon Music Mag takker for intervjuet og samtidig vil vi oppfordre alle til å komme på konserter med Krakow på den kommende turnèen i november-desember der de blant annet spiller i Oslo, Hamar og Bergen. Datoer finner dere på vår konsertkalender.