Intervju med Grant Wood

Info om bandet:

Medlemmer:
Startet:
Utgivelser:Nettsider:

Andreas Haugerud – Bass og vokal
Eirik Sildnes – Gitar
Jens Nyland - Trommer

 2006Jobber med EPwww.grantwood.tk
http://www.myspace.com/grantwoodband

Intervjuet:

Grant Wood har spilt flere konserter i Hamar, og vil til sommeren spille inn en ep. Utenom dette vil de også være å se på forskjellige festivaler og andre steder. Vi har tatt en prat med Hamarbandet for å høre hvordan det oppleves å være en "up and coming" artist i det indre østland.
(Vokalisten på bildet er Anders Linnestad fra bandet Panfish, som flere ganger har steppet inn på vokalen)


-I
con Music Mag: Aller først, tusen takk for intervjuet, så, over til første spørsmål: Hvem består Grant Wood av? Og hva gjør dere i bandet?
Grant Wood: Andreas Haugerud trakterer vokalen og bassen, Eirik Sildnes står for feite på gitar, mens Jens Nyland hamrer løs bak skinn og pedaler.

-IMM: Kort kan dere fortelle litt om forhistorien til bandet? Hvordan kom dere sammen?
GW: Det hele startet vel i januar 2006, da Jens og Eirik begge var på utkikk etter et bandprosjekt med høyere nivå teknisk og musikalsk enn det de var med i tidligere. De jammet sammen et par ganger, og kontaktet Kent Frydenlund (Ram-Zet) og spurte om han kjente til en dreven og ledig bassist. Eirik kontaktet Andreas, og utover våren begynte ting å falle på plass, sikkert fordi vi alle hadde variert bakgrunn, og mange ideer. Jens, på sin side, var allerede en anerkjent jazz-trommis og perkusjonist i Hamar-områdets levende jazzmiljø, mens Eirik var kjent for å traktere 80talls speed-thrash  i sitt gamleband, Hollow. Andreas kom fra det melankolske miljøet rundt bandet Bliss Intolerance. I løpet av 2006 og våren 2007 ble vi innleid til flere arrangementer, men vi husker best vår første konsert, Trysil Rock Festival, midt i alpinsesongen 2006. Fra den festivalen høstet vi allerede lovord og gode anmeldelser, og fikk tilbud om å headline for sommerfestivalen av samme arrangør. En ting skal sies om Trysil; det er et knøttlite sted,  men det lager no helvetes liv ut av seg!

-IMM:
Har bandnavnet noen spesiell betydning?
GW: Det var før Trysil Rock Festival (som jo kom litt brått på et to mnd gammelt Grant Wood)  at arrangøren etterlyste en bandprofil med navn. Vi møttes samme kveld over msn og diskuterte alle mulige typer navn og forslag. Tilslutt, ut av ren underbevissthet endte Eirik på navnet Grant Wood, etter at han hadde snublet over en kjent amerikansk abstrakt- /landskapskunstner som virkelig fascinerte ham. Personen Grant Wood har også hatt gjesteroller i The Simpsons, noe som kanskje gjorde valget litt lettere.. =)

-IMM: Jeg har sett noen klipp av dere live, det ser jo ut til at folk trives, men hva er deres følelse? Får dere gode tilbakemeldinger på konsertene?
GW: I bunn og grunn speller vi egentlig det vi som synes er fett selv, så da er det opp til folk om de vil like det eller ei, og dermed har vi fått mange forskjellige tilbakemeldinger i løpet av de siste to åra, både krampelatter, begeistring og beundring. Vi liker å tro at vi har noen blodfans som kommer igjen gang på gang, for vi har lagt merke til at mange står og måper, og prøver å se hvordan vi spiller og sjekker ut teknikkene og slike ting. Det er hvertfall en bekreftelse for oss på at vi gjør noe riktig- hvert fall for de som spiller intrumenter selv. Dessuten kommer mange av publikum ofte bort til oss etter en gig og spør om hvordan vi får til diverse spillemåter, lyder og riff, og da blir det selvsagt litt ekstra godt humør på oss. Men vi kommer nok til å fokusere en del på å lage heftige låter framover som får det til å krible i foten til flere enn bare de innenfor musikkmiljøet. Det vil si; sjekk ut EP'en vår til høsten!

-IMM: Jeg vet samtlige norsklærere vil trekke fram budskap som et viktig element, men jeg tror egentlig ikke det er det første man tenker på når man skriver ei låt. For deres egen del, hvilke elementer i musikken er viktigst?
GW: Det aller viktigste for oss er nok helt klart det instrumentale. Låtene blir til av seg selv med en gang en av oss har et riff på lager. Vi bygger rundt forskjellige ideer og jammer til vi har "skjelettet"  på en låt. Det er omtrent på det punktet at en eventuell tekst kommer inn, men vi er ikke redde for å lage låter uten tekst, for vi mener å kunne formidle noe bare ved hjelp av instrumentene også. Deretter blir låten fullendt på konsert, og låtene, som konsertene våre, er aldri like. Vi liker å eksperimentere med materialet vårt, gjerne live, og vi tror det gir publikum en fornemmelse av at alt ikke bare er rutine og avtalt spill, men at mye kan og vil skje i løpet av showet. I tillegg holder det oss på tå hev, og vi holder konsentrasjonen og gnisten oppe under hele konserten. Kall det improvisasjon om du vil.

-IMM: Om dere skulle karakterisere musikken deres, hva ville dere si om den?
GW: Grant Wood spiller i stor grad melodiøs, teknisk og heftig rock, men musikkbildet hinter nok av og til mot elementer av jazz, funk og metall også. Egentlig er vi vel litt vanskelige å definere, men kanskje en slags fusjon av alle ovennevnte stiler, uten at det hele blir "fusion" J

-IMM: Noe som er morsomt å høre er jo om hvordan låter blir til, James Hetfield hevder han selv ofte skrev tekster like før han gikk på scena før, hvordan går låtskrivingsprosessen hos dere?
GW: Haha, latterkake. Vi har prøvd ut Hetfield- varianten, men med en vri: vi gikk på scena uten tekster i det hele tatt, og forsøkte å ta tekster på sparket. Men vi kan vel si at dette ikke er å anbefale, for gjennom et konsert-sett på ca 40 min, blir det begrenset hvor mye du kan trøkke ut av et pils-forvirret sinn.

-IMM: Hvem har vært deres inspirasjons kilder? Hvilke er deres favoritt band?
GW: Rage Against The Machine, Stonegard, King's X, W.A.S.P, BigBang og Opeth. Vi kan egentlig digge artister innen all musikkstil, bare det er kvalitet, og låter spenefett.

-IMM: Jeg har sjekka ut et par av låtene deres via facebook, og det låter temmelig bra i mine ører. Hva slags planer har dere videre for musikken, da sånn i forhold til spillejobber og innspilling av materiale?
GW: Vi har planer om å spille en 3-4-spors EP i løpet av sommeren med våre beste schlagers. Dere i Icon kommer til å få denne i posten som en sensommergave, og vi lover trøkk og igjen; spenefett. Ellers kommer vi til å tilbringe mye av sommeren på festivaler og en del enkeltkonserter. Vi er booka til Rock og Røti – festivalen på Hamar, Lutuvalen Festival i Trysil (der vi blant andre spiller med Surferosa) og et par gigs i Oslo. Litt tid blir det vel med EP'en i studioet også. Vi kommer til å sende demolåter inn til plateselskaper til høsten.

-IMM:
Har dere fått kontakt med noe plateselskap? Er det noen selskap dere vil foretrekke å få kontrakt med over andre?
GW: Den tar vi til høsten når EP'en er på plass, men vi kunne vel foretrukket et ålreit og mellomstort selskap.. Tuba kanskje..?

-IMM: Om dere kunne spille hvilket som helst sted, og sammen med hvilket som helst band, hvor ville dere spilt, og med hvem?
GW: Drømmen er å spille en splitgig i USA sammen med Rage Against The Machine, King'X og W.A.S.P. sammen, men vi ser selv at komboen ikke lar seg gjennomføre så lett.. Men kanskje en split med ett av dem?

-IMM:
Kan det tenkes at dere tar turen nordover til bartebyen om ikke alt for lenge?
GW: Så absolutt, har dere en gig og noen øl, så har dere Grant Wood også! Dette må da kunne mekkes i selveste barteland?

-IMM:
Til slutt, har dere en hilsing til leserne av Icon Music Mag?
GW: Sjekk oss ut og last ned gratislåter mens dere gleder dere til Grant Wood tar barteby med storm! www.grantwood.tk     og     www.myspace.com/grantwoodband