Intervju med Compact Dicks

Info om Compact Dicks

Medlemmer:
Startet:
Utgivelser:Nettsider:

Jack Boner - vokal, gitar
Steve Peck - gitar
Dick Hardy - bass
Randy Johnson - trommer

 2004Slaves to the groove EP (2008)

Big tits and nasty nuts (2005)
www.compactdicks.tk
www.myspace.com/compactdicks

Intervjuet:

 I forbindelse med Compact Dicks konsert på Molde Metalfestival 30. mai fikk vi et intervju med tre av gutta før konserten startet. 

- ICON MUSIC MAG: Hva slags musikk får man høre fra Compact Dicks?
STEVE PECK:
Hva skal vi kalle det? 80-talls party hardrock med en lukt av hårspray.
JACK BONER: Pussy Metal!
DICK HARDY: Siden det er metalfestival så spiller vi pussy metal i dag.
STEVE PECK: Vi er altså en slags krysning mellom melodiøs hardrock litt over mot sleeze og glam. Image-messig har vi vært ganske mye over på glam.

- IMM: Hvordan ble Compact Dicks til?
DH:
Det er en lang historie som jeg syns Steve Peck kan ta.
SP: Det starta for en tid tilbake hjemme i sofaen hos bestemor. Jeg og Dick Hardy er jo søskenbarn vi da så vi var på påskeferie. Så satt vi en dag og prata om hvor mye kjip musikk det er nå i dag generellt og fant ut da at noen måtte jo prøve å lage noe musikk som var morsom igjen.
DH: Ikke det at vi er et humorband på noe vis.
SP: Nei, men altså musikk som man skal ha det morro til, både når man spiller og når man hører på. Så det var utgangspunktet for bandet. Et band der vi skal ha det morro og ikke måtte ta oss selv så jævlig høytidelig.

- IMM: Når var dette her da?
DH:
Det var vel i 2004 og vi spulte vår første konsert i august samme år på Gårdsrock på Gjøvik.
SP: Da var det vi to (red. Steve Peck og Dick Hardy) og en trommis fra Lillehammer, og så var det jeg som sang. Da skrev vi våre egne låter med norske tekster.

- IMM: Hva er grunnen til at dere har gått over til engelsk?
SP: Vi ble stilt ovenfor valget da, enten må vi begynne å jobbe med tekstene eller så måtte vi synge på et språk der folk ikke bryr seg om hva vi synger om, og da var i grunn valget ganske enkelt. Det handlet mye om at det var ingen som tok oss seriøst når vi sang på norsk uansett.
DH: Synge platte tekster med veldig åpenbare sexreferanser er kanskje ikke helt helt greia.
SP: Nei, det funker dårlig på norsk hvertfall. Det er noe med det at folk legger så utrolig mye merke til tekstene på et språk som de forstår så godt.

- IMM: Hvem er det som skriver tekstene?
SP:
Stort sett jeg, med et og annet innspill fra de andre.

- IMM: Dere har gitt ut et par demoer, hva er forskjellen mellom disse foruten om de språkmessige forskjellene?
SP:
Den største forskjellen er at vi har fått en vokalist som kan synge. På den første demoen var det jo jeg som sang og det var liksom litt sånn Justin Hawkins (The Darkness)/ Lars Lillo Stenberg- falsett og det var også en litt lengre utgivelse med 10 låter. Vi mekka også lyden vår selv og siden vi ikke hadde snøring på det vi holdt på med så ble det bare noe som låt ok. Men med vår nyeste demo så jobbet vi to dager i et studio i Trondheim med en tekniker som vi kjenner, som kunne det han drev med.

- IMM: Hvilke band er dere inspirert av?
DH:
Vi er ikke inspirert av noen andre enn gud, neida. Jeg bare kødda!
SP:  Det begynte jo med mye...
DH: Twisted Sister
SP:  Og Wigwam. Jeg og Dick Hardy er veldig Wigwam-fans. Og selvsagt mye 80-talls hardrock og glam. Alt fra Skid Row og Motley Crüe til Poison og Cinderella i grunn.
DH: Og Whitesnake.
SP: Ja, og mer over på band som Dokken og Bon Jovi.

- IMM: Hva synes dere om å spille på Molde Metalfestival?
SP:
Noen må jo lære disse dystre svartmetallerne at det er lov å ha det artig og. Få fram et smil og bevise at verden ikke bare er et mørkt og bedritent sted.

IMM: Tror dere etter deres konsert at mange vil farge håret blondt istedetfor svart?
- SP:
Tror kanskje ikke det, men kanskje de tør å tillate seg å ha det morro en liten halvtime. Det er jo lov å håpe på det.

- IMM: Hva er planene framover?
DH:
Bortsett fra å erobre verden mener du?
SP: Det blir litt spennende å se nå til høsten da flere i bandet skal til litt forskjellige steder. Men vi får se hva som skjer.

- IMM: Nevn noen grunner for at et plateselskap skal plukke opp akkurat dere.
DH:
Finnes det noen grunner for at de ikke skal gjøre det da?
SP: Vi syns selv at vi har en del å komme med. Vi er istand til å levere bra hardrock som forhåpentligvis vil kunne appelere til andre enn oss sjøl også. Vi tror at det vi leverer er noe som flere enn oss kan ha glede av. Jeg tror ikke et selskap kan regne med at vi skal selge en million plater iløpet av det første året, men om det er noen som tør å satse på et band som tør å synes at hardrock skal være kult så tror jeg ikke vi er den dummeste signeringa de kunne ha gjort.

- IMM: Noe dere vil si til slutt til våre lesere?
SP:
Single desperate mannfolk som.... Nei, men det rekker vel ikke å gå i trykken før vi er ferdig å spille her uansett, så da var ikke det noe vits i.
DH: Rock on, følg med på siden vår www.compactdicks.tk.

- IMM: Helt til slutt. Hva er bakgrunnen for navnet Compact Dicks?
DH: Det er en artig historie. Vi satt å leste i en latterlig dårlig spørrebok som man får med i påskenummeret av Hjemmet og i den sto spørsmålet om hva forkortelsen CD sto for. Og da sa Steve Peck compact dicks, med en feiltagelse. Også tenkte vi som så at det kunne være et jævlig artig bandnavn, så ble det navnet vårt.

Molde Metalfestival 08