Intervju med Captain Poon fra Bloodlights 20.11.07

Av: Nils Thomas Haugen

Jeg har en avtale om å møte Arne Skagen (alias: Captain Poon) på Last Train denne tirsdags ettermiddagen.

Poon kommer ti minutter for sent og går rett bak baren for å hente seg et glass vann. Han unnskylder seg for at han er for sen og sier at journalisten han snakket med før meg var fæl til å bable.

Bloodlights slapp ny plate på mandag. Bloodlights er det nye bandet til Captain Poon. Det ble startet opp rett etter at Glucifer ga seg i 2005. Poon ville ikke slutte å spille rock, derfor var det en selvfølge å starte et nytt band.

Nå er altså den selvtittelerte debutplata ute og jeg sitter her med Captain Poon for å spørre han noen spørsmål.

01. Jeg ser at dere har fått ganske kjipe anmeldelser i både VG og Dagbladet i dag, terningkast 3 i begge. Hvordan føler du mottagelsen har vært?

Captain Poon: Anmeldelsene i Dagbladet og VG er greie nok, bortsett fra at de skriver lite om musikken og sammenligner Bloodlights med Gluecifer og meg med Biff Malibu (vokalist i Gluecifer). Over 30 anmeldere i Tyskland har en helt annen mening enn Akersgata. De syns dette er et fett nytt band med fet ny musikk.

Dere spilte inn plata i Tyskland med eks gitarist i Monster Magnet, Phil Caivano som produsent. Hvorfor valgte dere han, og hvordan gikk innspillingen?

CP: Jeg valgte Caivano fordi jeg kjente han fra da Gluecifer turnerte med Monster Magnet og jeg visste at han var en bra fyr. Innspillingen var beinhard men veldig gøy. Han kjørte en hard linje og ga seg ikke før ting satt som de skulle. Det var også Caivano som tipset oss om Mike Frasier som mikset plata.

Dere har platekontrakt med Playground Music. Hvorfor falt valget på de?

CP: Vi hadde kontakt med to andre labels til å begynne med, blandt annet Bowdog Music. Men vi følte ikke at vi bestemte nok over egne ting på disse to. Så da manageren vår startet sin egen label fikk vi en bedre avtale og da ble det Playground Music.

Hvordan ble Bloodlights til?

CP: Bloodlights begynte med meg og Jonas Thire som jammet litt sammen. Så tipset han meg om Ron Elly som bassist og Howie B som gitarist. Howie B var veldig nervøs første gangen han spilte med oss, og det tok et par øvinger før ting satt som de skulle. Men rett etter at plata var ferdig innspilt sluttet Jonas Thire som trommis fordi vi rett og slett hadde forskjellig musikksmak. Jonas tipset meg om Nico Von Schäfer som en mulig erstatter, og det funket veldig greit. Han er en rocker som går med Aerosmith T- skjorte.

Blir det mange konserter på dere fremover?

CP: Nå skal vi spille tre konserter i Norge før jul. Så blir det Europa turnè i februar og fram mot sommeren. Vi skal prøve å bygge oss opp i Europa først for så å ta steget videre til eventuelt USA og Asia. Det blir ikke så mange konserter i Norge med det første fordi det er vanskelig å dra på en lang turnè. Det blir ofte bare fire-fem steder som er fete å spille på om gangen.

Bloodlights er ute i butikkene nå og de spiller på John Dee i Oslo 22.11, Garage i Bergen 23.11 og Blårock i Tromsø 28.11.

Tekst og foto: Nils Thomas Haugen