Transit - Decent Man On A Desperate Moon


Plateselskap
Utgivelsesår
Anmelder:
Poeng: Myspace?

Karmakosmetix/ Prophecy Productions    

2008
Kenneth Staurset Fåne
9/10  http://www.myspace.com/jktransit

Omtale:

 

Johnny Cash, Nick Cave, Sivert Høyem og James Luther Dickinson er alle vokalister jeg vil sammenligne vokalisten i Transit, Jan Kenneth Transeth, med. Herr Transeth har også sunget for In the woods, Naervaer, Stille Opprør og Green Carnation. At han har eller hatt mange jern i ilden kan man godt si og Transit er det nyeste jernet.

Så hvordan låter en mix mellom country, rock og litt Nick Cave-madness? Jo, faktisk ikke så verst. Så lenge vokalen ligner på disse, er musikken mer rocka og selv om jeg tar meg selv i å tenke på Nick Cave så er dette meget bra. Skiva heter Transit og når jeg leser eller hører Transit så kommer Dumdum Boys og bilen Ford opp i hodet mitt. At dette er en skive som kan og må høres på i bilen kan jeg garantere. Kjør på en øde landevei midt på natta og sett på denne skiva så skal jeg si deg at du får en opplevelse helt utenom det vanlige.

Skitten country-rock med en utrolig god vokalist kan man klasifisere dette som. Skiva inneholder alt fra rolige folkvisesanger til heftig rock. Skiva er tipp topp og jeg må si at det fungerer fint både på de rolige partiene og de raske. De skal ha mye skryt for sin råhet og sin vokalist som gjør en utmerket jobb. Flørtingen med amerikansk country ligger der hele tiden og det er nettopp dette som gjør dette rockealbumet til å bli så spesielt bra. Det skal bli spennende å se om dette bandet blir et band for fremtiden eller om det er andre prosjekter som får vokalistens prioritet.

Mine favoritter er skrevet i fet skrift:

Estrangeiro / New Man
Bleed on Me
You and Me and Then Some

The Girl and the Road
Miller Song
Jokes Aside
Damned If You Don´t
One for the Sea - Ad Anima Pt.1
Ad Anima pt.2
Ad Anima pt. 3


Hva synes du om plata?