The Plight - Black Summer

Plateselskap
Utgivelsesår
Anmelder:
Poeng:Myspace?
Visible Noise
2007
Helle Stenkløv
5/10 http://www.myspace.com/theplight

Omtale:


Jeg blir mistenksom når jeg ser coveret på denne plata: Tegninger av pene damer med masse hår i blått, grønt og lilla. Hva slags sjanger symboliserer det egentlig? Jeg tenker  blomster-indie. Eller kanskje litt trivelig prog? Men det er tydeligvis rock ispedd elementer av punk og hardcore, og når forbildene deres er Danzig, Black Flag, AC/DC, The Stooges og Thin Lizzy, så... Vel, nytt er det i hvert fall ikke.

The Plight er fem karer fra Leeds, og Black Summer er deres første fullengder. Skiva består av seks låter der kun én av dem er over tre minutter lang, noe som gir ei spilletid på 15 minutter og fem sekunder. Dette er med andre ord beint fram rock’n’roll-punk. Oppsettet er klassisk: skrikevokal, enkel og rå riffing, bass som følger riffinga og en gærning på et lite trommesett. The Plight høres ut som Thin Lizzy på speed, ja, for jeg hører mange likheter dem i mellom i låtoppbygginga og gitarriffene her. Tekstmessig er det ”You don’t know a fucking thing,”, ”All dressed up and nowhere to go,” og ”Fuck this culture of disbelief” ispedd dypere meninger hvis man faktisk leser tekstene.

Jeg må innrømme at jeg ikke er så begeistret for denne type musikk. Det blir for enkelt, banalt og ungdomsopprøraktig for min del, selv om det er aldri så friskt og aggressivt. Men det er da noe godt å ta tak i her. Produksjonen er ikke så skitten som den ofte kan være i slike konstellasjoner (en bra ting), og noen av låtene svinger det virkelig av. ”Lifestyle” er skikkelig nå-får-jeg-lyst-til-å-slippe-alle-hemninger-og-moshe-litt. ”Pull the Trigger” er også fin, for her får jeg litt Sahg- og tidlig Black Sabbath-følelse av dem, og godt er det. Åpningssporet ”Clarendon” er også kurant. Bandet er samspilt, tight og kjører på i en helsikes fart, men sånn i det lange løp blir jeg sliten i hodet av slik skriking og ensformighet, så 15 minutter er akkurat passe.

1. Clarendon
2. Ball And Chain
3. Shadow Boxer
4. It only gets worse
5. Lifestyle
6. Pull the trigger