Sybreed - Antares

Plateselskap
Utgivelsesår
Anmelder:
Poeng:Myspace?
Listenable Records
2007
Terje Rustestuen
7/10 http://www.myspace.com/sybreed

Omtale:


Dette sveitsiske metalbandet er kort sagt et sikkert kort. Ikke at alle kan elske alt på dette albumet, men jeg tror de aller fleste vil finne noe de liker ganske godt. Melodiene finnes i hopetall, og rytmene er både groovy, catchy og utfordrende. Sybreed er innom mange referanser i løpet av albumet, blant annet et massivt Meshuggah-parti i låta «Dynamic». Bare sjekk 03.43 i denne låta, og du vil høre det med en gang. Låta ellers hinter også til nevnte svensker, og kanskje litt i retning av Mnemic også.

Musikken er på en måte ganske teknisk, da det spilles i forskjellige tidssignaturer en god del. Men dette er ikke noe Spiral Architect (til tider usaklig teknisk metalband fra Norge)  heller, musikken går aldri bort i fra det melodiske og catchy. Men den heller uansett mot det ekstreme; jeg hører både Strapping Young Lad og Fear Factory i Sybreeds musikk. Til tider er det også en del på gang som minner om norske Zeromancer, spesielt i låta «Ethernity». Vokalisten har en særegen stemme, den rene vokalen er litt som Warrell Dane fra Nevermore: Den ligner ikke, men den er noe du enten elsker eller hater. Screamvokalen ligner faktisk ganske mye på Ihsahn fra Emperor, noe som såklart er en bra ting (om du liker Emperor da...). Til å ta seg av trommene har de fått med seg mesterlige Dirk Verbeuren, kjent fra blant annet Soilwork og Scarve.

Sybreed ligger og vaker et sted mellom industrial metal og melodic death metal sjangermessig, men kort sagt er det et bra band. De gjør det aller meste ganske riktig, men i lengden blir låtmaterialet litt kjedelig. Uansett så er dette bra saker jeg vil anbefale til de aller fleste, siden det kan appellere til de fleste.

1. Emma 0
2. Ego Bypass Generator
3. Revive My Wounds
4. Isolate
5. Dynamic
6. Neurodrive
7. Ex-Inferis
8. Permafrost
9. Orbital
10. Twelve Megatons Gravity
11. Ethernity