Stille Opprør - S.o2

Plateselskap
Utgivelsesår
Anmelder:
Poeng: Myspace?

Karmakosmetix/ Prophecy Productions    

2008
Kenneth Staurset Fåne
9.5/10  http://www.myspace.com/stilleopproer

Omtale:

 

Hvorfor ikke jeg har hørt Stille Opprør før skulle jeg likt å visst. Dette er noe av det mest stemningsfulle jeg har hørt av et norsk band noensinne. Dette er Christer Andrè Cederbergs (ex-In the Woods, Animal Alpha) soloprosjekt og det spilles pop i dyster drakt. Lekingen med rock, jazz, metal og psykedelia er der hele tiden og dette er nok ikke helt mainstream pop som man får høre overalt i disse dager. Det kreves at lytteren setter seg ned og hører på skiva i ro og mak fordi dette er langt i fra noe gladpop/festmusikk. Dette fungerer utmerket på en rolig søndag.

Vokalen som Cederberg gjør passer musikken veldig godt og når han får hjelp av en kvinnelig backingvokalist blir dette vakkert utført. Tempoet er det samme gjennom hele skiva og kan nok virke litt ensformig, men jeg syns ikke det. Så lenge låtmateriale som ligger oppå trommene er bra så har det lite å si om tempoet er likt. Her er det melankolien som gjelder.

Produksjonen høres live ut og dermed mer ekte ut enn andre produksjoner som er såpass glattpolerte at det høres falskt ut. Stille Opprør leverer et album som ikke er som alt annet som kryper å går på den melankolske poppens marked og gir oss et nydelig utført popalbum med dyster melankoli som gir gåsehud på kroppen.

Mine tre favorittlåter er uthevet i fet skrift:

1. L tune
2. Meanwhile
3. Reconnect
4. Reconnect outro
5. Disquietude
6. S.o2
7. Instrumental

Hva synes du om plata?