Revolution Renaissance - New Era

Plateselskap
Utgivelsesår
Anmelder:
Poeng: Myspace?
Frontiers
2008
Kenneth Staurset Fåne
8,5/10  www.myspace.com/revolutionrenaissance

Omtale:

 

New Era markerer et nytt kapittel i Timo Tolkkis musikkarriere, eller gjør den det? Revolution Renaissance er multinasjonalt band/prosjekt med flere kjente fjes innenfor den europeiske metalscenen. Stratovarius er slutt og dermed må Tolkki finne andre måter å spre sine ideèr i. Tobias Sammet (Edguy, Avantasia), Michael Kiske (ex- Helloween, Place Vendome) og Pasi Rantanen (Thunderstone) er alle vokalister på denne skiva og utvalget kan en vel ikke klage på innenfor sjangeren power metal.  Å si at RR er nyskapende ville vært like dristig som å si at Sputnik spiller black metal, men melodiøs power metal med melodier som man lett får på hjernen må nok være det som selger denne plata mest. Det er nesten som Stratovarius på sitt beste uten skrika Timo Kotipelto og tangentkunster Jens Johansson.

Vokalistene gjør jobbene sine tilfredsstillende, det samme gjør bandet. Det er nemlig slik det skal høres ut når et powermetalband spiller. Originalitet innenfor powermetal har det ikke vært på mange år, men når band som RR leverer såpass god melodiøs powermetal som selv din bestemor kan like så er det bare å gi applaus.

Låtene er gode, men jeg ber alle Helloween-fans legge merke til refrenget på låta ”Keep the flame alive” som går som følger: ”In my heart, in my soul...”. Lyder ikke dette kjent så kan du bare glemme å kalle deg fan av Helloween. Michael Kiske sang nettopp det samme i låta ”A tale that wasn`t right” på albumet Keeper of the seven keys part 1 med Helloween, nesten likt er det også.

Ellers er det morsomt å høre Kiske gjøre låta ”Last night on earth” som Stratovarius spilte live før de sa natta. Låtene som Kiske gjør på denne skiva er de som preger albumet mest, ikke bare fordi han har et par låter mer enn Tobi og Pasi, men at de låtene har det som trengs til å bore seg gjennom hjernebarken min, men for all del fans av Edguy og Thunderstone vil neppe begynne å grine når de hører Tobi og Pasi. Jeg vil si at alle gjør en glitrende god jobb.

Kort oppsummert er dette for meg sammenlignet med sjokoladepudding og vaniljesaus. Ikke for kantete, vanskelig og avansert, men lett nytende, enkelt og nydelig (og jeg er glad i sjokoladepudding og vaniljesaus). Trekker et halvt poeng fordi mannen fra Frontiers sier ”You are listening to ..blablabla” i alle utenom tre låter, teit.


01. Heroes (Sammet) (04:21)
02. I Did It My Way (Kiske) (04:23)
03. We Are Magic (Rantanen) (04:24)
04. Angel (Kiske) (04:51)
05. Eden Is Burning (Rantanen) (05:16)
06. Glorious And Divine (Sammet) (04:43)
07. Born Upon The Cross (Rantanen) (04:03)
08. Keep The Flame Alive (Kiske) (04:32)
09. Last Night On Earth (Kiske) (04:47)
10. Revolution Renaissance (Kiske) (06:16)

Hva synes du om plata?