Revelations Of Rain - Marble Shades Of Despair

Plateselskap
Utgivelsesår
Anmelder:
Poeng: Myspace?

Solitude Productions

2007
Magnus H. Blystad
8,5/10  www.myspace.com/revelationsofrain

Omtale

Med et bandnavn som dette, og da tilsvarende albumtittel er det klart for de fleste at dette nok er ei doom plate. Men å skulle finne denne skiva i din lokale plateforhandler, vel, da tror jeg du nok må lete ei stund. Opprinnelig heter dette bandet ”Otkroveniya Dozhdya” og albumet ”Mramornye Tona Otchayaniya” (Ibsens ripsbusker, ta deg en sjokoladebolle!). Jeg kan ikke russisk, men takket være nyere teknologi, dvs winamp, som autolokaliserte albumnavn og låtnavn så kan selv de av oss som er ulærde innen både russisk og det kyrriliske alfabetet, som det står skrevet med på coveret, få en viss oversikt over sangene.

Over 8 spor med en gjennomsnittstid på drøye 6 minutter, presenterer Revelations Of Rain her doom slik jeg synes det skal lages i dag. Det er ikke helt samme lyden som på My Dying Bride, men det er fremdeles et trygt og godt steg unna Draconian og deres gothinfluerte variant av sjangeren. I stedet er det her fokus på det melodiøse, og sangene som flyter seigt gjennom høytaleren, dine bytter ofte mellom forskjellige segmenter, slik at det opprettholdes et ganske høyt nivå på variasjonen innad i låtene. Tidvis har det nesten et deathpreg, men i det du skal til å bange byttes hele stemningen til tung melankoli, drevet av en velplassert synth (dvs at den ikke dominerer helt, men ligger og murrer som en grim grevling i bakgrunnen).

De synger på russisk, og det høres, både på de cleane delene med kvinnelig vokal, og growlingen ellers. For meg er ikke dette noe problem, men her er folk forskjellig. Som helhetsinntrykk sitter jeg i igjen med en følelse av ei skikkelig god og gjennomført skive, med svært lite skuffelser på. Den er ikke helt perfekt, for noen låter stikker seg mer ut enn andre Men det er ingen dårlige låter her. Min personlige favoritt er den første, ”One Of The Winter Days”. Dersom du skulle ville ha tak i skiva er det bare å søke opp plateselskapet. Der kan du få importert den, og ellers få tak i mange andre mer ukjente band fra Russland. Prisene er svært lave, og servicen god. Men det er nok heller tvilsomt om statoilen nedi gata skulle få tak i denne i nærmeste framtid.

1.One Of The Winter Days (6:54)
2.December (6:54)
3.Requiem (7:32)
4.Condemned To Be Silent (7:41)
5.Rain (8:00)
6.On The Edge Of The Earth (9:13)
7.Paths Of Doom (5:58)
8.Sunset (2:49)

Hva synes du om plata?