Dantalion - Call Of The Broken Souls

Plateselskap
Utgivelsesår
Anmelder:
Poeng:Myspace?
Det Germanske Folket
2007
Magnus H. Blystad
7,5/10  http://www.myspace.com/dantalionband

Omtale:

Jeg føler meg litt priveligert nå egentlig. Dette er den andre blackmetal skiva jeg anmelder på kort tid som jeg kan si med hånda på mitt stålforgylte hjerte at er ei god skive.

Call Of The Broken Souls kan best beskrives som melodiøs black metal. Her er det ikke snakk om å skape stemning med å lage repeterende riff i low fi production. Dette er velprodusert og variert, med en gitarbruk som gjør at du ikke blir sittende å vente på neste sang. Spor nummer 3, Forest Of Laments, begynner med en rolig bassgang som brått slår over i mer ”klassisk” blackmetal med dobbeltpedaler og riffing.

Men man sammenligner jo alltid musikk med hva man har hørt tidligere. Sånn i forhold til Helrunar plata jeg anmeldte for kort tid siden, så mangler det litt. Det er ikke fullt så spennende og interessant. Musikalsk kunne det i mine ører vært litt mer bruk av rolige elementer i sangene, for å skape mer kontraster og bedre oppbygning i noen av sangene. Jeg tror det kunne ført til mye bedre stemningsfølelse.

Jevnt over er det uansett er et veldig bra album. Og jeg tror at om du er mer black metal fan enn meg, så faller det nok enda bedre i smak også.

1. Antaruxa (1:35)
2. Wandering Along The Paths (8:46)
3. Cold Winter Dusk (7:19)
4. Forest Of Laments (6:15)
5. A Corredoira Das Ánimas (7:19)
6. Prophecy Of Sorrow (5:46)
7. Death Cold Layer (6:26)
8. As The Candle Fades (3:24)