Nexxt - Addicted To Sin

Plateselskap
Utgivelsesår
Anmelder:
Poeng: Myspace?

Andromeda

2008
Helle Stenkløv
7/10  http://www.myspace.com/nexxtmetal

Omtale

“Do something different or die!” Det er mottoet til det italienske thrash metal-bandet med det teite navnet Nexxt. Nexxt ble født mot slutten av 1990-tallet, og er, selv om de påstår at de ikke er det, inspirert av Metallica, Pantera og Slayer. Mottoet deres kan med andre ord diskuteres. Men det betyr ikke at det er gjennomført dårlig for det.

 Addicted to Sin er deres første fullengder etter et par demoer. Låtene omhandler temaer som det korrupte og hypokritte samfunnet, historien og menneskets innerste drømmer og lengsler. Åpningssporet “Angel of anger” er knall og fin typisk thrash som minner meg om Slayer. ”Taste the Flowers” er et forstyrrende og tøft spor med kule breaks og gitarer, og tromminga er fet. Kvaliteten på låtene er dog noe varierende. ”Skeletons in the Closet” minner f.eks. litt om core, og det trekker selvfølgelig ned. Skiva taper seg litt mot midten, før det tar seg opp igjen i de siste låtene.”Uqbar” er inspirert av en roman av J. L. Borges, uten at dette sier meg så mye. Men låta og melodilinja som av og til nesten blir glad og trivelig er fin-fin. Riffinga i ”Greed for Power” er også rå – dette er som skapt for headbanging, og jasådæven så mange kule overganger det er i den! ”Sweet Eternal Pain” er progressiv og variert, og en overraskelse av en sang.

Vokalen og uttalen kan gjerne jobbes litt med, vi har hørt mange av riffene og soloene før, og produksjonen er ikke så klar som vi har blitt vant med i 2008. Likevel har denne skiva noe ved seg. Det er ikke så mange band som klarer å kopiere, men også igjenoppfinne det gamle og gode på en skikkelig måte. I tillegg blander Nexxt inn progressive elementer og oppbrudd på godt vis, og dette gjør at det sjelden blir kjedelig. Addicted to Sin er ei plate jeg sikkert kommer til å plukke fram igjen. Håper bare at de skifter navn på bandet og finner en ny cover-kunstner som er flinkere i Paint før neste utgivelse...


1.Angel of Anger (04:30)
2.Taste the Flowers (03:36)
3.Skeletons in the Closet (04:40)
4.Riding Like Wild Horses (05:21)
5.Cries in the Dust (04:54)
6.Bring the Bones Back Home (04:35)
7.Uqbar (05:02)
8.Greed for Power (04:53)
9.Sweet Eternal Pain (05:10)
10.Greetings from Hell (04:43)

Hva synes du om plata?