Locus Mortis - Voust


Plateselskap
Utgivelsesår
Anmelder:
Poeng: Myspace?

ATMF Distribution

2007
Magnus H. Blystad
8/10    Nei.

Omtale

Voust er album nummer to fra de italienske blackmetallerne i Locus Mortis. Jeg må si jeg liker hva de her har stelt i stand. Det er en produksjon som ikke minner om ”true norwegian black hytte metal” i det hele tatt. På vokalen er det lagt til en ekko effekt, som gir følelse av at han synger i en slags hule, og da resten av bandet står rundt i ring mens de prøve å mane fram gamle erik sjøl.

For det er noe a la slik stemning plata skaper. Det er mørkt, dystert, og en smule mystisk. Men absolutt med musikalsk verdi, dette ekke noe som ble gravd fram på ei hytte i Næroset (som noen andre album i sjangeren kan minne om). Dette er ikke bråk, det er en klar gitar lyd, og masser av fete riff også. Både bass og gitar kommer klart fram, så du sitter aldri med den overhengende ”jet motor” følelsen som ellers kan trå inn på andre blackmetal skiver. Sampling slår bare inn svært, svært tidvis, og da med vil jeg si den ønskete effekten med stemningskapning fungerer. Tekstene er for øvrig på italiensk, noe som jo er litt spesielt i seg selv. Ikke at det er så lett å få med seg vokalen uansett, growlinga her ligger bak de andre instrumentene, men det legger nå til et ekstra språklig filter jeg ikke kommer igjennom i allefall.

Likheten over hele skiva er temmelig gjennomgående, det er ei plate du vet om du liker etter spor nummer en. Jeg må si jeg gjør det, selv om det kan bli litt for mye av det samme. De har funnet en bra oppskrift, og bestemt seg for at det holder. Men plata tikker inn på 43 minutter, så man rekker ikke helt å bli lei. Selv satt jeg aldri noen gang å venta på ei låt skulle slutte.
I det store og det hele var det altså en god opplevelse, men kanskje ikke akkurat julaften (muligens søttende mai).

1.Lasciate che Vengano a Me        
2.La XIII Porta        
3.Sonno Eterno        
4.Resti        
5.Avvento        
6.Il Respiro dei Morti    
7.Tempus Mortis        
8.Voust   

Hva synes du om plata?