Ignitor - Road of Bones

Plateselskap
Utgivelsesår
Anmelder:
Poeng:Myspace?
Cruz Del Sur
2007
Magnus Blystad
9.5/10  http://www.myspace.com/ignitor

Omtale:

 

Er du som meg som ofte tenker at det hadde vært sabla godt med ei gjennomført heavy metal plate? Som ikke holder tilbake på de gode soloene (men som vet når det holder), som har riff du bare må dra fram luftgitaren til, og trommer som får hodet til riste anerkjennende? Da er ”Road Of Bones” noe for deg.

I nyere tid er det mange band som har tatt et er symfonisk standpunkt i forhold til sin musikk. De trekker inn bombastiske orkestre og tung koring, med mer og mindre hell. Dette gjør ikke Ignitor. 2007 releasen ”Road Of Bones” er ei reinspikka heavy metal skive du blir sittende å bange til fra spor nummer 2 og helt ut til nummer 11. Nummer 1 er en introduksjon, men der slutter også det ”alternative”. Etter den er det raske riff og soloer hele veien. Ignitor låter virkelig bra her.

Både riffene og soloene er såpass varierte at du ikke blir sittende å kjede deg, og når heavy metal band har fått til det så har det kommet et langt stykke på veien. Den kvinnelige vokalisten, Erika, kan kanskje bli litt slitsom i blant, men andre ganger låter hun helt perfekt for musikken. Hun er aggressiv og jeg kan formelig se henne headbange i takt med sangene.

Så, det eneste som trekker ned må være at de strengt talt ikke tilfører sjangeren noe nytt. Men i denne sammenhengen så ville det også vært veldig feil, plata er gjennomført heavy fra start til slutt uten noe dill. Det er som gamle Manowar omtrent, om jeg skulle sammenligne det med noe. Og om det ikke har kommet fram så langt, så er det rett nedover mi gate!