Foxy Shazam - Introducing

Plateselskap
Utgivelsesår
Anmelder:
Poeng:Myspace?
New Weathermen/ Ferret/ Indie Distribution
2008
Magnus H. Blystad
9/10  http://www.myspace.com/foxyshazam

Omtale:

Dette har vært påske albumet mitt i år, og jeg har spilt det omtrent kontinuerlig. Riktignok ikke under familiemiddager og lignende sosiale arrangementer som har preget høytiden, men utenom det i alle fall.

I starten hørte jeg bare på plata fordi den var så utrolig sær. Musikken er eklektisk miks av Queen og Mika som har gått sammen for å danne et metal band. Sangene er hovedsakelig drevet fram av piano, mot et bakteppe av gitar, bass og trommer som skaper en små kaotisk feeling. Vokalen er også skikkelig spesiell, den eneste parallellen jeg kan dra, er til noen av sangene til Strapping Young Lad, da de mer ”cleane” delene. Den er delvis skrikende, delvis growlete og men hovedsakelig er det som en forkvaklet versjon av Mika.

For å ha det klart, Mika er min ”guilty pleasure”. Sånn, der er det sagt. Men jeg tror ikke man må like Mika for å like denne skiva. Etter å ha gjennomhørt den X antall ganger sitter jeg igjen med et utrolig stabilt helhetsinntrykk. Det er svært få sanger som skuffer her, og det er også mange enkeltsanger som stikker seg fram. ”Cool” som er spor nummer ti og det siste har en helt utrolig kul pianogang. ”Introducing Foxy” er det første sporet og tittelen her er utrolig passende, for sporet er klassisk for skiva. Om du hører den og tenker at dette var helt lungemos kan du rolig sette cdn tilbake i coveret sitt.

Men som sagt, jeg syntes den var utrolig kul. For å trekke frem noe negativt må det være at jeg ikke synes de roligere sangene funker så bra egentlig, det er da ikke snakk om noen ballader her, bare roligere sanger. Men disse er det få av, og de er ikke så verst de heller.

1. Introducing Foxy (3:17)
2. The Rocketeer (2:49)
3. A Dangerous Man (3:06)
4. The Science Of Love (3:04)
5. A Black Man's Breakfast (3:29)
6. It's Hair Smelled Like Bonfire (2:41)   
7. Red Cape Diver (4:16)   
8. Yes! Yes! Yes! (2:54)   
9. Ghost Animals (3:27)   
10. Cool (4:11)