Bourbon Flame - Bourbon Flame

Plateselskap
Utgivelsesår
Anmelder:
Poeng: Myspace?

Dark Essence Records

2007
Magnus H. Blystad
6/10  www.myspace.com/bourbonflame

Omtale

Bourbon Flame er ei rockeplate av metal folk. Folk fra flere større norske band (bla Enslaved) har her samlet seg om en slags sleazy 80 talls inspirert rock.

Det første som slår meg her er vokalen. Den blir temmelig plagsom synes jeg, den skal liksom være litt grov og møkkete men det går ikke helt altså. Det blir bare kjedelig. Og kort oppsummert synes jeg nesten resten av plata er kjedelig også.

Den er ikke dårlig på noen måte, alle instrumenter og individuelle prestasjoner sitter godt, men det holder ikke å late som når du skal prøve på en sjanger såpass utspilt som 80 sleazen nå er. De annbfaler å varme opp med G’n R – Appetite for Destruction. Det gjør ikke jeg, eller egentlig så kan man jo det, men da er det ikke spesielt kult å høre på Bourbon Flame etterpå. Mange av de samme trekkene går igjen, men de mangler særpreget. Det blir for generisk, det blir en samla lyd som ikke minner om noe eget, men som minner litt om alle banda du kanskje ville glømme fra 80 tallet?

Bourbon Flame’s første plate er ikke uten høydare. Låta ”Get Liqoured” har den trøkken som jeg synes mangler litt. Her er vokalen såpass grov og ugrei, og rytmen såpass fengende med påpasselig ålreit soloarbe at jeg kjenner meg nesten som en solstråle her jeg sitter.

Bandet består av proffe folk, men her er det middelmådigheten som råder. Ikke dårlig, ikke bra, men såpass midt i mellom at du lar den støve ned til de gangene de mest ugreie av kompisene dine kommer innom får låne ei plate, ved slike omstendigheter er det greit å kunne dosere ut denne. Dessuten kunne det med fordel vært klarere lyd her, spesielt på trommene.

1. Six Feet Under (5:48)
2. Rock Vice (4:16)
3. Royal Cardinal (5:16)
4. High On The Bourbon Flame (5:21)
5. Back In The Saddle (5:02)
6. Rooster In A Henhouse (5:12)
7. Midwest Punk (5:47)
8. Get Liqoured (3:05)
9. Got What It Takes (5:57)

Hva synes du om plata?