Behemoth - Satanica

                                            

Plateselskap
Utgivelsesår
Anmelder:
Poeng: Myspace?

Peaceville Records


1999 (Re-release)
Magnus H. Blystad
9/10  http://www.myspace.com/behemoth

Omtale

Dette er en re-release av deres fjerde plate, som første gang kom ut i 99. Polske Behemoth har drevet på siden 91 og etter hva jeg har lest så er dette en av deres sterkeste plater.

Og dette har vært min sommer plate i år faktisk. Den har blitt spilt i bilen, på verandaen under lange timer med malingsskraping, også da på headphones i kjelleren. Kort fortalt er den like god uansett miljø. Det er brutal death/black metal, som minner vagt om nittitalls Dimmu Borgir eller Immortal. (som også har hatt samme utvikling ved å starte som mer klassisk black, for å så å slippe inn mer death influenser etter hvert). Hvert spor har sin egen sjarm, de er ulike til en sånn grad at du bare etter første gjennomhøring kan plukke deg uten noen favoritter, det gjorde i allefall jeg.

Her er det også blitt lagt vekk på bra produksjon, jeg vet ikke om denne releasen har blitt shina siden originalen kom ut, men jeg tror ikke det. Uansett er det en crisp og klar lyd som sitter som støpt. Helheten er her virkelig mer enn delene, og helheten er brutal. Riffene er nok de jeg likte best, men det var også masse morsomme trommerytmer der som virkelig var med å skille et spor fra et annet. Oppå dette ligger da vokalen som var akkurat så brutal og growlete som den skal. Ikke semi-messende som blackmetallere ofte er, men da mer aggressiv og deathy.

Så finner du denne i en butikk så er den virkelig å anbefale om du liker death metal, spesielt da uten synth og sampling som florerer rundtomkring ellers i sjangeren. Her er det bare noe sampling og synth i blant, og da så lite og spesielt at det ikke kan sammenlignes med band hvor dette kan ligge på lik linje med resten av instrumentene.


1. Decade Of Oepion
2. Lam
3. Ceremony Of Shiva
4. Of Sephirolic Transformation And Carnality
5. The Sermon To The Hypocrites
6. Starspawn
7. The Alchemist's Dream
8. Chant For Eexhaton 2000

Hva synes du om plata?