A Chinese Firedrill - Circles

Plateselskap
Utgivelsesår
Anmelder:
Poeng: Myspace?

Progrock Records

2007
Roar Brattås
6.5/10  http://www.myspace.com/joeyvera

Omtale


Som en veldig stor fan av ”O.S.I” har jeg også en stor forkjærlighet for Joey Vera, som ganske imponerende har skrevet og spilt alle instrumentene på dette albumet. (minus trommer.)Godeste Vera skuffer ikke her heller, musikken er intens men med en herlig avslappende produksjon, vokalen er også laidback og gir deg lyst til å høre albumet om igjen og om igjen.Inspirasjonskildene etableres godt allerede i løpet av den første sangen, spesielt ”Tool” og ”O.S.I” tendenser er veldig tydelige, men på en inspirerende og ikke plagiariserende måte.

Låtene kan derimot til tider bli veldig enkle, og de kan enkelte steder bli litt gjentagende. Joey Vera er heller ikke noe vokalfantom, så hvis du venter deg prestasjoner på Maynard J. Keenan sitt nivå så bør du løpe en annen vei. (Nå har vel også Dave Mustaine bevist for oss en halv million ganger at vokalen ikke er det viktigste så lenge man kjører stil og kul musikk…)

For å si det hele ganske kort; dette er et relativt sterkt album fra en god artist. Det er selvfølgelig ikke 100% perfekt, men igjen; hvem er vel det? (Bortsett fra Textures…)

For fans av: ”O.S.I”, ”Tool” og ”Worldengine”.

1. Circles
2. Automatic Fantasy
3. Insane
4. Siucra
5. Never Say Never
6. Grass and Stone (Etheral)
7. Rock, Paper, Scissors

Hva synes du om plata?