Karl Barx + Hot Organ + The Best and The Brightest

Info:

Sted:
Dato: Skribent:Fotograf: Bilder:
Buranhus, Trondheim
17.04.08
Kenneth Staurset Fåne
Bjørg Udahl
klikk her...

Omtale:

 

Da var det dags for Husbråk #2 på Buranhus Musikksenter arrangert av Rockforum. Forrige gang var det Irr og Vicinity som gjestet det lille lokale på Buranhus, denne gangen var det Karl Barx, Hot Organ og The Bright and the Brightest som sto på plakaten.

Hot Organ åpnet ballet med sin blues-inspirerte hardrock som får enhver Led Zeppelin-fan til å sikle av begeistring. Ja, for dette hørtes veldig Led Zeppelin ut og om man hadde vært blind så kunne en nesten tro at det var Robert Plant som sto bak mikrofonen. Teppet av orgel gjør at Hot Organ skiller seg litt ut fra Led Zeppelin og gjør kanskje det jeg har søkt etter i Led Zeppelin, nemlig mer orgelbruk. Hot Organ spiller fengende, energisk og flott musikk. Lyset gikk under konserten, men det gjorde ingen demper på låta som ble spilt og jeg synes det er bra at bandet er såpass profesjonellt at de ikke stoppet opp og ventet på at lyset skulle komme på igjen. Uansett ble det etterhvert lys og bandet fortsatte med sin 70-talls hardrock med en del psykedeliske moment. Hele 7-manns bandet var engasjert på scena og trommisen kunne kanskje minne om ”Dyret” i Muppet Show der han satt og slo på trommene sine, artig.

Neste band var The Best and The Brightest og trakk både volumet og tempoet ned noen hakk. Med en noe mer melankolsk form for rock trollbandt også dette bandet publikum, men desverre var opptreden deres preget av stemming av gitarer. Når de stopper mitt i to låter og ber om en pause å stemme gitarene og starter på nytt på disse låtene, blir desverre konserten litt amputert. Selv om gitaristen bedriver litt pauseunderholdning så hjelper ikke dette noe særlig. Sett bort ifra disse problemene leverer bandet litt mer radiovennlig musikk enn Hot Organ denne kvelden og stageperformancen var det ingenting å si noe på. Merker meg også noen psykedeliske elementer her og der her også. Bandet sa at de kun hadde holdt på i 6 måneder og det er kult å se at de har kommet ganske langt både med låtskriving og musikken sin. Jeg tror vi kommer til å se mer til dette bandet i årene fremover.

Det mest rutinerte bandet sto for tur som siste band denne kvelden. Bandet Karl Barx var nok det mest gjennomførte og rutinerte bandet denne kvelden da de vertet opp publikum med sin glade synthpoprock. Låtene til Karl Barx har veldig lett for å sette seg på hjernen og jeg nynnet på låtene under hele bussturen hjem. Karl Barx skal ha pluss for eget sound og sine veldig fengende musikk. Litt spesielt er det at den mannlige vokalisten også spiller keyboard i dette bandet og plasserer keyboardet mitt på scena. Uansett leverer både han og den kvinnelige vokalisten til de grader og gir oss en opplevelse vi sent vil glemme. Bandet er også det mest tekniske av de bandene som spilte denne kvelden. Alt var gjennomført og bra. Jeg må nevne at musikken til Karl Barx er bedre live enn på de låtene jeg har hørt på Myspace.

Husbråk skuffet ikke denne gangen heller. Det som skuffer er publikum som vanlig er for anonyme og står flere meter unna scena, det blir liksom aldri skikkelig liv når folk stå opp og ned bakerst i lokale og klapper på ”må-få” når hver låt er ferdig, men slik er Trondheims-publikummet har jeg lagt merke til. Uansett så synes jeg bandene spilte veldig bra og mine favoritter denne kvelden var Hot Organ og Karl Barx, med The Best and The Brightest på en god tredjeplass.